Den Helder

Helderse wethouder De Koning bij showroom Duurzaam Bouwloket in De Schooten

Advertentie:

Den Helder – Inwoners die in gesprek willen wethouder De Koning van de gemeente Den Helder kunnen hem treffen in De Schooten. De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket staat woensdag 16 november in de wijk de Schooten in Den Helder. Tussen 11.00 en 17.00 uur geeft een adviseur van het bouwloket hier uitleg over het energiezuinig maken van woningen, beschikbare subsidies en de inkoopactie. Wethouder Chris de Koning is van 11.00 tot 13.00 uur ook aanwezig om met inwoners in gesprek te gaan.

De Koning (D66) hoopt dat veel mensen met hun vragen naar de showroom komen. “De meeste mensen willen hun huis wel verduurzamen, maar soms ze zien er tegenop omdat ze het ingewikkeld vinden. Het duidelijke advies van het Duurzaam Bouwloket kan ze over de drempel helpen om toch aan de slag te gaan. Met de energie die ze daardoor besparen dragen ze bij aan een beter klimaat en gaat hun energierekening ook nog eens omlaag.”

Showroom staat bij De Boerderij
De mobiele showroom staat op 16 november bij de ingang van MFC De Boerderij in de wijk De Schooten, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 20. Te zien zijn producten als radiatorfolie, warmtepompen, isolatiematerialen infraroodpanelen en ventilatie-boxen. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket weet welke maatregelen er allemaal zijn en wat ze opleveren.

Inwoners kunnen bij de adviseur van het Duurzaam Bouwloket ook terecht met vragen over de inkoopactie voor isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen. De gemeente organiseert die samen met de organisatie Winst uit je woning. Inwoners profiteren daarbij van gunstige prijzen. De inkoopactie loopt tot en met 31 december 2022. Meer informatie is te vinden op de pagina Winstuitjewoning.nl. Daarnaast is er op maandag 14 november een gratis webinar over warmtepompen. Aanmelden kan via Duurzaambouwloket.nl

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering. Bijvoorbeeld over de gemeentelijke Woonlening en isolatiesubsidie. Een overzicht van alle mogelijke regelingen kunnen bewoners ook krijgen als ze een subsidiecheck doen op de website Duurzaambouwloket.nl.

Meer informatie
Wie niet naar de mobiele showroom kan komen maar wel vragen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via 0223-208 000 en het contactformulier op de pagina van het Bouwloket. Meer informatie is ook te vinden op: Denhelder.nl/energieadvies
De inzet van de mobiele showroom is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Denk dat alles online te zien is en al lang bekend is over het energiezuinig maken van woningen, beschikbare subsidies etc. en dat de wooneigenaren dat ook al lang weten toch, die zijn er al langer mee bezig.! Hebben echt niet zitten wachten op dit…in de Schooten, maar heeft wethouder De Koning ook weer zijn bezigheid.

  2. mensen vinden het niet ingewikkeld maar te duur en veel te weinig steun van de overheid die deze maatregelen opdringt ….

Wellicht ook interessant

Back to top button