Hollands KroonVideo

Kinderen verwelkomen Sint en zijn pieten in Den Oever (video)

Den Oever – Het was zaterdagochtend mistig en fris tijdens de intocht van Sinterklaas in de haven van Den Oever, maar de kinderen en hun ouders of opa en oma lieten zich hierdoor niet weerhouden om de Sint en zijn pieten te verwelkomen.

Langs de kant werd, onder leiding van Renate en Simon, uit volle borst meegezongen en om klokslag 10.00 uur meerde de pakjesboot aan. De Sint werd hartelijk verwelkomd door burgemeester Rian van Dam. Na de plechtigheden was het tijd om langs de kinderen te gaan. Velen waren verkleed als de Sint en de goedheiligman mocht ook nog verschillende tekeningen in ontvangst nemen.

Ondertussen hadden de pieten druk werk om alle pakjes van de stoomboot te halen en op een vrachtwagen te laden. De stuurpiet was enigszins vermoeid, want hij had uiteraard een flinke reis achter de rug. Gelukkig verliep alles vlekkeloos en kon Sinterklaas op zijn paard zijn ronde door Den Oever maken. Later werd nog Oosterland, Hippolytushoef en Westerland aangedaan.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button