Cultuur/NatuurHollands Kroon

Mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – Muziektheatervoorstelling De Grens is een indrukwekkende show over een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Operazangeres en harpiste Ekaterina Levental vluchtte op jonge leeftijd vanuit Oezbekistan uit de Sovjetunie naar Nederland. Ze vertelt haar waargebeurde en hoopvolle verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Zondag 27 november om 15.30 uur komt Muziektheatervoorstelling De Grens naar de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef. De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg (die eerder in november 2020 gebracht werd). Daarin vertelt mezzosopraan Ekaterina Levental over haar vlucht als 16-jarige uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die veilig eindigde op een politiebureau op de Wallen in Amsterdam.

De Grens begint daar waar De Weg eindigt: een asielzoekerscentrum, waar het wachten en de procedure voor een verblijfstatus oneindig, uitzichtloos en hopeloos lijken. Waar een zestienjarige Ekaterina droomt van een carrière als operazangeres. Maar snel wordt haar geleerd dat zij, omdat ze bij aankomst in Nederland al zestien jaar oud is, kansarm is.

Kansarm? Hier staat nu een diva, een theaterpersoonlijkheid die haar publiek van begin tot eind geboeid houdt, die zingt en acteert als de operazangeres die zij droomde te worden. Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam.

Voor meer informatie: Leks.nu/de-grens

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar via Dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon : 0227-720204. Ook nog verkrijgbaar voor aanvang van het concert in de kerk voor € 17,50
Dit is inclusief een consumptie in de pauze.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button