Den Helder – De Helderse Kookclub vierde maandagavond de Italiaanse keuken met Sarah Puozzo. Zij is culinair journaliste, tv-kok en eigenaar van de Pasta Academy en South & Pepper. In 2020 behaalde ze de Master of Pasta-titel in Italië. De leden van de Helderse Kookclub mochten aan de gang met de recepten en onder begeleiding van Puozzo. Er werd gekookt in verschillende groepen en natuurlijk werd al het gemaakte met elkaar gegeten, met daarbij passende wijnen.
Het was eerst even wennen toen iemand met een Vlaamse tongval en een perfecte uitspraak van de Italiaanse gerechten het recept voor de avond doornam. Sarah is half Italiaans en half Vlaams en heeft de passie voor de Italiaanse keuken van haar familie gekregen die uit de omgeving van Venetië komen. Puozzo nam de leden van de kookclub mee in een reis door Italië met de uitgekozen recepten. Dat deed zij op inspirerende wijze en met leuke weetjes en feiten. “Het koken moet vooral een beleving zijn, dus we zetten ook Italiaanse muziek op tijdens het koken”, aldus Puozzo.
De leden van de Helderse Kookclub waren direct enthousiast over de gepassioneerde uitleg van Puozzo. Toen de leden aan de gang gingen klonken er dus ook gelijk de Italiaanse klanken door de keuken. Leuk om te zien hoe de kokende leden na wat leeswerk eigenlijk gelijk heel doelgericht met elkaar aan gang gingen. Hier en daar stuurde Puozzo het één en ander bij, en werden er vele vragen op haar afgevuurd, die zij met alle plezier beantwoorde.
Uiteindelijke werd er heerlijk gegeten van de gemaakte gerechten en bijpassende wijnen. Het boek dat Puozzo heeft uitgegeven was ook te koop. Ze konden ter plekke gesigneerd worden en natuurlijk kon er een Nederlands of Italiaans verhaaltje bij. De boeken werden gretig afgenomen, er waren zelfs niet genoeg boeken aanwezig voor iedereen die een exemplaar wilde. Maar gelukkig woont Puozzo sinds enige tijd in Den Helder, en dus kon een nieuwe lading prima geregeld worden.