Den Helder

Den Helder scoort goed in de Postcodeloterij

Wie in de Postcodeloterij wat wil winnen, kan het beste naar Texel verhuizen. In de regio Kop van Noord-Holland is dat de gemeente waar de meeste prijzen (in aantallen) per duizend inwoners vallen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Geldzaken.

Op Texel vallen gemiddeld 73 prijzen per duizend inwoners. In Den Helder ligt dit aantal op 51, in Hollands Kroon op 48 en in Schagen 52 (alles afgerond naar boven).

Qua gewonnen prijzengeld per duizend inwoners scoort Den Helder echter het beste in de regio. Het totaalbedrag ligt (gemiddeld) op 21.211,29 euro. Op Texel is dit 1.936,91 en in Hollands Kroon 1.255,70 euro. Per duizend inwoners in Schagen is gemiddeld 3.454,85 euro uitgekeerd. Het gaat, zowel bij aantal gewonnen prijzen als bij de gewonnen geldprijzen, om onderzoek dat keek naar de laatste vijf jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button