Sport

Jordy geen Buurtsportcoach van het jaar

Advertentie:

Jordy van Kesteren, buurtsportcoach bij Team Sportservice Den Helder, heeft 12 december de titel Buurtsportcoach van het jaar niet behaald. Jordy had 73 concurrenten en behoorde tot de laatste drie. De prijs is uitgereikt op de Nationale Kennisdag van Wij Buurtsportcoaches in Den Bosch.

In totaal is er ongeveer 2500 keer gestemd. De Helmondse Sophie Pennock van JIBB ging er met de prijs vandoor. 43 procent van de stemmers koos voor Sophie. Jordy van Kesteren en Richard Jongetjes van Fibulus Welzijn uit Aalten hadden haast evenveel stemmen en delen de tweede plaats.

De teleurstelling is niet groot bij Jordy: “We hebben ons werk in ieder geval goed zichtbaar kunnen maken. Het was heel erg leuk om mee te maken!” Team Sportservice is heel erg trots op hun medewerker. Regiomanager Marloes Smit: “Het is een mooie erkenning voor het goede werk dat niet alleen Jordy maar ook de rest van zijn collega’s doet. Deze nominatie alleen is al een bevestiging. We zijn allemaal supertrots dat Jordy onze collega is en dat hij vooral kan blijven doen wat hij doet. Jordy is een visitekaartje voor onze organisatie. Het is mooi om te zien hoe hij sport en bewegen inzet voor diverse doeleinden en het feit dat hij zijn omgeving weet te inspireren.”

Landelijke stimuleringsprijs
Buurtsportcoach van het jaar is een landelijke stimuleringsprijs, geïnitieerd door Wij Buurtsportcoaches, het landelijke netwerk voor en door buurtsportcoaches en andere sport- en beweegprofessionals die onder de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen. De winnaar wint 1500 euro. Deze prijs is bedoeld om te investeren in persoonlijke ontwikkeling en/of opleiding, dat ten goede komt aan het werk als buurtsportcoach. De jury bestaat uit Andre de Jeu, directeur Vereniging Sport & Gemeenten, Bert van Oostveen, directeur Kenniscentrum Sport, Anneke van Zanen, voorzitter NOC*NSF en Marc Elffers, directeur Werkgevers in de Sport.

Jordy was genomineerd omdat hij met zijn aanstekelijke enthousiasme al veel kinderen en jongeren in beweging heeft gekregen. Jordy is actief in wijken in Den Helder waar hij met jeugd beweegt en jeugd bewust maakt van een gezonde levensstijl. Ook organiseert hij diverse evenementen, waaronder het Cruyff 6 vs 6 toernooi, dat overal in het land op de bekende gele Cruyff Courts wordt gespeeld. Eén van de grootste successen van de Helderse Buurtsportcoach is het voetbalonderdeel tijdens gameday. Een evenement waarbij jongeren die van gamen houden hun favoriete voetbalgames in real life kunnen spelen. Door de fictieve gamewereld te vertalen naar een echt beweegspel, waarbij gamers spelers worden, kreeg Jordy jongeren achter hun spelcomputer vandaan en in beweging. Hiervoor heeft hij zelfs de medewerking van spelers van voetbalclub AZ gekregen.

Veel aandacht
De nominatie van Jordy bracht veel publiciteit met zich mee. “Ik ben door diverse kranten benaderd en er zijn ook verschillende artikelen geplaatst. Ook op social media hebben we gezien dat onze oproep om te stemmen door veel mensen is gezien. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor het stemmen!” Meer informatie over Team Sportservice; jouw.teamsportservice.nl/denhelder.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button