Den Helder

Digitale kerstlezing over geboorte Jezus

Advertentie:

Regio Noordkop – Bij KopGroep Bibliotheken staat woensdagavond 16 december een toepasselijke lezing voor de decembermaand op het programma. De geboorte van Jezus in de kunst.

Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin laat in deze online lezing zien hoe tradities rondom de geboorte van Jezus in de kunst ontstaan en veranderen. “Zelfs als we de kerstman en de kerstboom buiten beschouwing laten, blijkt een groot deel van het ‘traditionele’ kerstverhaal niet op de Bijbel gebaseerd te zijn”, vertelt hij.

“De os en de ezel komen niet bij de geboorte voor. De drie koningen zijn geen koningen en dat het er drie zijn staat ook niet in de Bijbel. Laat staan hoe ze eruit zagen. En waar werd Jezus precies geboren? En hoe? En wie waren erbij aanwezig?” Na deze presentatie zullen zelfs de meest vertrouwde schilderijen een schat aan nieuwe informatie bevatten. De lezing is ook zeer geschikt voor wie niet met de Bijbel is grootgebracht.

Hoe werkt het?
De online kerstlezing start 16 december om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button