Hollands Kroon

Winnaars bekend fotowedstrijd Ode aan het landschap

Advertentie:

Hollands Kroon – Een prachtige, unieke en diverse gemeente is Hollands Kroon qua landschap. Maar dat is nu ook vastgelegd op beeld.

Door de fotoactie ‘Ode aan het Landschap’ heeft gemeente Hollands Kroon maar liefst 452 foto’s ingezonden gekregen. Stuk voor stuk uitbeeldend waarom Hollands Kroon een ode aan het landschap verdiend.

Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’
Het was ontzettend moeilijk om de top 4 winnaars te kiezen voor gemeente Hollands Kroon , maar mede dankzij de hulp van de initiatiefnemers achter de Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’ is het gelukt. De vier prijswinnaars heeft de gemeente persoonlijk geïnformeerd.

Via deze weg willen zij alle fotografen bedanken die hebben meegedaan aan deze actie. Alle foto’s worden opgenomen in een beeldbank en gebruikt om Hollands Kroon op de kaart te zetten voor toeristen en recreanten. De top 10 mooiste foto’s laat gemeente Hollands Kroon drukken op ansichtkaarten.

Winnaars
Uiteindelijk zijn er tien winnende foto’s gekozen. De top 4 krijgt een mooie prijs. Dit zijn:

  • Een rondleiding bij Landgoed Hoenderdaell en een diner bij restaurant Veer voor twee personen. Gewonnen door de fotograaf Johan Blankwater met de foto ‘Gezicht op Nicolaaskerk’.
  • Diner voor twee personen bij restaurant ‘t Anker, Kolhorn. Gewonnen door de fotograaf Peter Stoop met de foto ‘Lepelaars in de vlucht’.
  • Zeehondentocht voor twee personen bij SWRW, Den Oever. Gewonnen door de fotograaf Rob Leguit met de foto ‘Kolhorn’.
  • Streekproductenpakket van beleefboerderij Veldzichthoeve. Gewonnen door de fotograaf Durk Spijksma met de foto ‘Oostermolen in de tulpen’.

Onderstaanden maken de top 10 compleet (willekeurige volgorde).

  • ‘Aardappelvelden’ van Ingeborg van de Kuijt
  • ‘Hollands Kroon – Kolhorn’ van P.J. Tuin
  • ‘Molen Leonide Anna Paulowna in de avond’ van Johan Blankwater
  • ‘Poldertuin Anna Paulowna’ van Cor Brugman
  • ‘Uitzicht op de hoogte op Oosterklief’ van Peter Stoop
  • ‘Dauwtrappen op Hollands Kroon’ van Martin Hovius

Over de actie
Van 14 september tot 15 november was er een mogelijkheid om foto’s insturen via de website. Het idee achter de actie was het diverse en unieke landschap van Hollands Kroon vast te leggen. Deze foto’s worden gebruikt om de gemeente te promoten onder toeristen en recreanten. De top 10 foto’s worden gebruikt om af te drukken op ansichtkaarten. Deze kaarten worden de zomer van 2021 verspreid in de gemeente.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button