112Hollands Kroon

Botsing twee auto’s op rotonde N241 Zijdewind door mogelijk rijden onder invloed

Zijdewind – Op de rotonde van de N241 ter hoogte van de Hartweg heeft een ongeval plaatsgevonden. Dit gebeurde nadat twee auto’s in botsing kwamen, omdat ze tegelijkertijd de rotonde opreden. Het ongeluk gebeurde op zondagavond 11 december in Hollands Kroon, omstreeks 20.10 uur. Een van de bestuurders is na het ongeval aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Een blauwe auto kwam vanuit het Verlaat (N241) en wilde rechtdoor over de rotonde gaan. De andere auto kwam vanaf de Hartweg en heeft te laat opgemerkt dat de blauwe auto al op de rotonde reed. De twee auto’s kwamen in botsing waarna één auto begon te spinnen. Deze kwam tot stilstand in de berm. De andere automobilist hield de controle over het stuur en wist de auto veilig in de berm te zetten.

De ambulancedienst heeft de betrokken bestuurder gecontroleerd maar niemand raakte gewond. De N241 richting Schagen was tijdelijk afgesloten. Beide auto’s zijn door een berger weggesleept en raakten door het ongeval beschadigd.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button