Den HelderMaritiem

185.000 kuub baggerspecie uit Helderse haven gehaald

Den Helder – Op de valreep van 2019 zijn de onderhoudsbaggerwerkzaamheden in de buitenhaven ‘Het Nieuwe Diep’ afgerond. Begin 2019 heeft Port of Den Helder opdracht gegund aan baggerbedrijf De Boer om de zeehaven voor- en achter de Moormanbrug weer tot op kaartdiepte uit te baggeren.

De baggerwerkzaamheden zijn in september vorig jaar van start gegaan. Er is 185.000 kubieke meter baggerspecie uit de haven verwijderd. Tevens zijn in het verleden gestorte of verloren voorwerpen en obstakels, zoals kettingen en netten, naar boven gehaald.

Gaande de uitvoering van de opdracht werd Nederland en dus ook de haven van Den Helder opgeschrokken door de PFAS-problematiek. Daardoor was het enige tijd onzeker of het slib uit de haven bij een baggerdepot kon worden gestort. Na het vaststellen van de nieuwe PFAS-norm was deze onduidelijkheid opgelost en konden de werkzaamheden zonder verdere tegenslag worden afgerond.

Het team van aannemer De Boer Dutch Dredging, adviseur Tauw en opdrachtgever Port of Den Helder is erin geslaagd om de haven met minimale overlast voor de gebruikers en binnen planning en budget op de gewenste nautische diepte te brengen. Een prestatie om trots op te zijn!

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button