Heren Tonegido kunnen net niet stunten

Hippolythushoef – Het is de handballers van Tonegido net niet gelukt te stunten tegen E&O uit Emmen. Na het uit elkaar gaan van club en hoofdtrainer moesten de heren de draad weer oppakken en wat is dan mooier dan een overwinning in eigen huis tegen de kleine broer van eredivisionist E&O hs1.

De heenwedstrijd werd toen verloren met een verschil van zes punten. Toen waren er kansen om te winnen, zo ook zaterdagavond. Aangemoedigd door veel jeugd, die na de nieuwjaarsmiddag speciaal bleven kijken, leek E&O een gemakkelijke avond te krijgen, maar na de 5-9 achterstand kwamen de groenwitten terug en werd het een echte wedstrijd. Vier scores op rij en de stand was gelijk; 9-9.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en er was geen echt bovenliggende ploeg. Bij rust stond 11-12 op het scorebord. De tweede helft ging net als de eerste gelijk op. Het geluk ontbrak bij Tonegido, waardoor ze steeds net niet de voorsprong konden pakken. Er werd strijd geleverd tot de laatste seconde. De Emmenaren trokken uiteindelijk aan het langste eind en haalden een zwaar bevochten overwinning. In de laatste seconde werd de 21-23 op het bord gezet. Tonegido is niet weggespeeld en kan met vertrouwen zijn weg vervolgen om het seizoen glans te geven.

Na de uitwedstrijd tegen Hercules uit Den Haag volgt 26 januari de thuiswedstrijd tegen US uit Amsterdam. Die wedstrijd begint om 13.15 uur.