Sport

Top tien voor Luca Assorgia in Egmond

Advertentie:

Den Helder – Luca Assorgia van SV Sportlust eindigde zondag bij de Halve marathon in Egmond als zesde Nederlander en negende overall. Samen met clubgenoot Filmon Tesfu liep Assorgia in een grote kopgroep op het strand, waar een harde tegenwind elke ontsnappingspoging in de kiem smoorde.

Bij het verlaten van het strand nam Assorgia brutaal de kop en kwam hij in een kopgroep van ongeveer tien man. Bij het twaalf kilometerpunt moest hij daar uit lossen maar hij bleef op korte afstand volgen. Daarna viel de hele kopgroep uit elkaar en liep Assorgia een tijd op met Michel Butter die hem in de laatste kilometers op de Bloedweg uit de wind volgde en in de eindsprint voorbij kwam.

Uiteindelijk kwam Assorgia in 1.10.14 over de finish op zeven seconden van Butter. Filmon Tesfu kon in de duinen niet bij de kopgroep aansluiten maar finishte in een uitstekende tijd van 1.12.29 op plaats 21.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button