Zeemacht

Zeemacht blijft boven de degradatiestreep

Den Helder – De derde ronde van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB werd afgelopen weekend gezwommen, wederom in het Leeghwaterbad in Purmerend. Vooraf aan deze ronde stond MSV Zeemacht, uitkomende in de landelijke B-klasse, op plaats vijf, met geringe voorsprong op de onderste degradatieplekken.

Bij deze ronde had de ploeg een minder goede score door de vele lange afstanden en de nadruk op de schoolslagnummers. Hierdoor zakte de ploeg naar de zesde plaats, nog wel net aan de goede kant van de degradatiestreep.

Bij de derde wedstrijd in Purmerend werden er ruim veertig persoonlijke records gezwommen. De grootste verbeteringen kwamen onder andere op de 100 meter schoolslag waar Reza de Vos haar PR met zeventien seconden verbeterde en Romee Smit met acht seconden en op de dubbele afstand, de 200 meter schoolslag, haalde zowel Mike Kloth als Chaya Bremer elf seconden van hun PRs af. Op de 100 meter rugslag haalde Lieke Schuil zes seconden van haar PR af en Danny van Geffen vier seconden.

De laatste ronde wordt op 15 maart gezwommen en zal wederom in Purmerend plaatsvinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button