Den HelderVideo

Babyboom bij De Helderse Vallei (video)

Advertentie:

Den Helder – Ze zien er lief uit, zijn zacht en springen met vier pootjes de lucht in. Een ware babyboom is op dit moment gaande bij de stadsboerderij in Den Helder. Je zou ze wellicht pas in het voorjaar verwachten, maar bij de Helderse Vallei dartelen de jonge geitjes al vrolijk rond. De lammetjes mogen helaas nog geen bezoek ontvangen in verband met de coronamaatregelen, dus krijgen ze alle aandacht van hun verzorgers Daphne en John.

John werkt al 40 jaar als beheerder van de stadsboerderij, voorheen kinderboerderij in de Donkere Duinen, in Den Helder. Nog altijd wordt hij blij van de geitjes die worden geboren. “Het blijft fantastisch om mee te maken”, zegt John. Nu de Helderse Vallei gesloten is moeten de jonge geitjes het zonder publiek doen. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat ze straks schuw zijn als er weer kraamvisite welkom is. John: “De moeder geiten zijn al gewend aan publiek en de kleintjes nemen het gedrag van de moederdieren over, dus die zullen mensen niet schuwen”.

Als mooie afsluiter werd kort nadat Regio Noordkop langs is geweest opnieuw een gezond lammetje geboren. Zie de foto hieronder:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button