Den HelderSportVideo

Buitenbad Aquacentrum Heersdiep weer open (video)

Den Helder – De eerste zwemmers mochten woensdagochtend weer het water in van het verwarmde buitenzwembad in Den Helder. Natuurlijk zijn er strenge regels, maar dat mag de pret niet drukken. De fanatieke zwemmer neemt dat voor lief: “Je kan alles even achter je laten”.

“Voor sommige mensen is zwemmen hun lust en hun leven. Het is weer eens wat anders dan alleen een wandelingetje maken”, vertelt bedrijfsleider Age de Jong van Aquacentrum Heersdiep. “Mensen zijn hier echt ontzettend blij mee.”

“Wij zijn hier heel blij mee en we zijn zelfs al twee keer naar het Mirandabad in Amsterdam geweest”, vertellen twee dames die een baan hebben gereserveerd. Om 8.00 uur mochten ze te water. “We zwemmen normaal ook het hele jaar door. Het is zo lekker, omdat je alles, de corona-epidemie, even achter je kan laten.”

Interesse
“We werden tijdens de lockdown eigenlijk elke dag wel gebeld door één of twee mensen die vroegen: ‘Joh, waarom kunnen we niet zwemmen in het buitenbad, want het Mirandabad is ook open”, zegt bedrijfsleider De Jong, “Zij hadden daar al toestemming gekregen van hun veiligheidsregio. Dat zorgde hier toch voor wat verwarring. Daarom zijn we blij dat we nu open mogen.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button