Den Helder

Online Opvoedcafé over stress bij kinderen

Advertentie:

Den Helder – KopGroep Bibliotheken organiseert een gratis Opvoedcafé. Gezinscoaches Marina van der Wal en Gideon de Haan zijn iedere laatste dinsdag van de maand bereikbaar om antwoord te geven op vragen over het opvoeden en opgroeien van kinderen en pubers. Op dinsdag 26 januari is het thema “Rust in de tent” en staat stress centraal.

Snel geïrriteerd zijn veel pubers van zichzelf al, zodra er stress om de hoek komt kijken is het helemaal bal: snel boos, paniekerig, hyperventilatie, buikpijn of snel in dikke tranen. Corona doet daar dan nog een schepje bovenop: vrienden missen, niet weten hoe het met school gaat, ouders die zich zorgen maken. Als er ooit sprake was van stress, dan geldt dat nu helemaal. Ook jongere kinderen pikken de stress van de volwassenen om zich heen snel op; vaak merk je dit door ander, minder leuk, gedrag. Maar bijvoorbeeld ook door het klagen over buik- of hoofdpijn.

Online Opvoedcafé
Hoe ga je om met kinderen en pubers die ‘stress’ ervaren? Hoe kun je ze als vader, als moeder helpen? In het online Opvoedcafé krijgen de deelnemers niet alleen informatie maar is er ook de mogelijkheid om (anoniem) vragen aan Marina en Gideon te stellen.

Meedoen is gratis, inschrijven is noodzakelijk voor het mailen van de inlogcode. Het online Opvoedcafé begint 26 januari om 19.30 uur, aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button