Cultuur/Natuur

De aanlijner wint in het Dijkgatbos en Robbenoordbos

Advertentie:

Den Oever – Veel mensen genieten van de natuur en de rust in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. Ook bezoekers met honden zijn van harte welkom, maar de hond dient dan wel aangelijnd te zijn. De komende weken gaan boswachters van Staatsbosbeheer in gesprek met bezoekers van het bos om extra aandacht te vragen voor de regels die er zijn in het gebied. Begeleiders van een hond die aangelijnd is, maken kans op een leuke prijs. Hiermee wil Staatsbosbeheer meer bewustwording creëren zodat dieren in het bos, juist in de koude en natte winterperiode, rust kunnen houden om energie te sparen.

Boswachters delen kaartjes uit waarmee de baasjes kans maken op een speciale excursie met de boswachter, waarop ook de hond welkom is. Door de regels te respecteren wordt dus niet alleen een boete vermeden, maar maken hondeneigenaren de komende weken ook nog kans op een prijs. Wordt een hond niet aan de lijn met het baasje aangetroffen, dan is er een grote kans op een boete van 106 euro.

Voorlichtingsacties
Op zondagmiddag 15 januari trappen de boswachters de campagne af van 12:00 – 14:00 uur op de parkeerplaats in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg. Tijdens deze voorlichtingsacties kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het bos en haar bewoners, maar ook over het werk van de boswachters en over het waarom van de spelregels die er gelden in de natuur. De boswachters zijn tijdens de campagne regelmatig in het bos aanwezig. Voor de campagne krijgen de boswachters ondersteuning van de BOA’s van de Gemeente Hollands Kroon, zodat zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden met de boodschap.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button