Den HelderPolitiek

Den Helder werkt aan interventieplan voor kwetsbare wijken

Advertentie:

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder heeft verzocht om op 31 januari aanstaande in de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling te praten over een startnotitie voor verbetering van de kwetsbare wijken. Het gemeentebestuur wil komen tot een programma waarmee de situatie in deze buurten door verschillende interventies verbeterd kan worden.

Begin vorig jaar werd door de gemeenteraad de huisvestingsverordening vastgesteld. Daarmee werd onder andere gezorgd voor een zelfbewoningsplicht in de oude woonbuurten het Centrum, de Visbuurt, de Van Galenbuurt en de Oostslootbuurt. Hoewel over de nieuwe startnotitie nog weinig bekend is, een concept presentatie wordt op 17 januari pas aan de gemeenteraad verzonden, zou het heel goed om dezelfde buurten kunnen gaan. De reden dat er juist in die buurten is gekozen voor aanvullende regelgeving is dan ook omdat daar de problematiek wordt ervaren.

Het college omschrijft de problematiek als “fysieke en sociale problemen”, die ervoor zorgen dat de buurten kwetsbaar worden. Om hier iets aan te doen zijn verschillende interventies nodig. Deze worden op 31 januari geschetst voor de raadscommissie. Binnen het ambtelijk apparaat wordt al een tijdje gewerkt aan de startnotitie, maar het college wil graag ook input vanuit de politiek. De commissie vindt plaats op 31 januari vanaf 19.30 in de raadszaal aan de Kerkgracht.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

 1. WHOAHHHHH al weer, ja hoor, nou laat ik het alvast verklappen, er gaat wéér totaal niets veranderen, wat een poppenkast deze hele gemeente met het knuffel college …..

 2. En weet U wat de gemeente zegt als er wederom een woning voor kamerverhuur gebruikt wordt?
  Je moet tolerant zijn wat heb je dan aan deze regels als de gemeente die zelf totaal negeert????
  En ik ben het met mijn voorganger eens EEN GROTE POPPENKAST, als je echt iets wil doen, sluit dan alle panden waarvan de afgelopen zeg 3 jaar geconstateerd is dat er (al dan niet illegaal) kamerverhuur is en U dit nog steeds toestaat.
  Pak het DNO eens aan, deze doen ook geen ene flikker om de zooi die hun bewoners veroorzaken op te ruimen.
  En dan denk ik aan de lege bierblikken, pissen en schijten in de omliggende stegen.
  Sorry voor de woorden

Wellicht ook interessant

Back to top button