Hollands Kroon

Nieuwe accommodatie voor arbeidsmigranten op Agriport

Middenmeer – De gemeente Hollands Kroon is van plan om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van huisvesting voor 81 arbeidsmigranten op Agriport. Het betreft het perceel Tussenweg 3 nabij Middenmeer, waar groentekwekerij Combivliet is gevestigd.

Het gaat om een tijdelijke omgevingsvergunning voor een periode van maximaal 20 jaar. Er is onder andere een vergunning voor strijdig gebruik nodig, omdat de bestemming van het perceel glastuinbouw is. Het college ziet echter geen bezwaren tegen het plan: “Het plan is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening en het is ook aannemelijk dat het plan voor het overige voldoet aan het Bouwbesluit, de gemeentelijke Bouwverordening en de redelijke eisen van welstand kan de omgevingsvergunning tijdelijk worden verleend.”

Daarnaast past de nieuwe logiesaccommodatie binnen de beleidsregels. Zo is vastgesteld dat per dorpskern niet meer dan 10% van het inwonersaantal aan arbeidsmigranten worden gehuisvest via grootschalige logiesfuncties. Echter, hoewel de adressen op Agriport officieel vallen onder Middenmeer, geldt deze limitering niet voor het bedrijventerrein daar. Het bestuur van Hollands Kroon heeft daarbij vaker laten weten dat zij huisvesting op het terrein van de werkgever aanmoedigen: “Door de huisvesting op locatie te laten plaatsvinden is er minder woon-werkverkeer wat ten goede komt van het milieu”, zo valt nu te lezen in het ontwerpbesluit.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: