Den Helder

Wilde Beestenpad feestelijk geopend

Advertentie:

Julianadorp – Een boel kinderen met kleurrijke zelfgemaakte hoedjes en verrekijkers struinden over het terrein van ’s Heeren Loo, hard op weg om echte ontdekkingsreizigers te worden. Onder leiding van Team Sportservice en JCI ’t Nieuwediep werd het Wilde Beestenpad feestelijk geopend. Op het Wilde Beestenpad leren kinderen over planten, dieren, en worden ze aangemoedigd extra te bewegen.

Het initiatief voor het Wilde Beestenpad wordt gedeeld door JCI ’t Nieuwediep, ’s Heeren Loo, en JOGG-regisseur Jessica Glasbergen van Team Sportservice. “Het was echt genieten”, vertelt JOGG regisseur Jessica Glasbergen over de opening. “Ik heb alleen maar lachende gezichtjes en blije hoofdjes gezien.” Als JOGG regisseur bij Team Sportservice zet Glasbergen zich in voor een gezonde levensstijl voor de jeugd van de gemeente. Het Wilde Beestenpad sluit hier naadloos bij aan. Kinderen worden aangemoedigd hun hersens te laten kraken en hun kennis over de natuur te testen, en tijdens de wandeling over het pad kunnen kinderen sportieve oefeningen doen.

De opening van het pad was een feestelijke bedoening. Wethouder de Vrij was aanwezig, en benadrukte het belang van bewegen. Wie daar vroeg mee begint, heeft daar immers op latere leeftijd profijt van. Drie klassen van basisschool de Vloedlijn opende het pad al dansend, waarna zij met hun ouders en begeleiders op ontdekkingstocht mochten. De deelnemers kregen achteraf een diploma, en een gezonde snack voor de terugweg naar school.

Open voor publiek

Nu de feestelijkheden zijn bedaard is iedereen welkom om zelf op onderzoek uit te gaan. Wie het aandurft kan nu zelf zijn kennis testen over de natuur. Het Wilde Beestenpad is te vinden ter hoogte van Peerenboom 35, op het terrein van ’s Heeren Loo. Bezoekers kunnen aan de start van het pad een QR-code scannen om de vragen te lezen.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button