Sport

JuRo Unirek / VZV 2 verliest in slotfase

Advertentie:

’t Veld – De handbaldames van Juro Unirek / VZV 2 namen het op woensdag 12 februari, in Sportcentrum VZV, in de beker op tegen Cabooter Group Venlo 1.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, na een redding van VZV-goalie Iris Hoekenga kwam de thuisploeg binnen een minuut op een 1-0 voorsprong via Romy Zengerink. VZV kwam goed uit de startblokken en had na tien minuten een 6-3 voorsprong te pakken. Via treffers van Zengerink en het goede optreden van Hoekenga. Daarna kwam de ploeg uit Venlo beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een 7-7 gelijkspel en even later stond de ploeg met 9-10 voor.

Met een time-out van VZV-coach Ard de Ruiter werd die opmars een halt toegeroepen en herpakte de thuisploeg zich door voor het rustsignaal een 15-14 voorsprong te nemen via Carmen vd Kroon. Er volgde een tijdstraf voor het team uit Venlo, wat in ondertal vlak voor rust toch op een 15-16 voorsprong kwam, maar voor rust nog wist de thuisploeg via Jet Jimmink, de stand gelijk te trekken.

Inzinking
Na rust kwam de thuisploeg al na vijf minuten op een 19-16 voorsprong, door Romy Zengerink en twee treffers van Krissy Hogervorst. Hierna herstelde Cabooter Venlo zich, net als voor rust kwamen ze terug in de wedstrijd en kwamen ze op een 19-20 voorsprong. De thuisploeg nam nog een time-out, maar dat kon het team niet meer over deze inzinking heen tillen.

VZV bleef knokken en wist halverwege op 22-22 te komen, door twee doelpunten van Zengerink en een treffer van Albertine Abube. Deze keer nam de ploeg uit Venlo een time-out en met tien minuten op de klok was het verschil weer drie doelpunten, 22-25, in het voordeel van de uitploeg. In de laatste fase wist Hoekenga nog enkele reddingen te maken om de schade te beperken. Lotte Houtenbos scoorde de 23-25 en de 24-25. In de laatste minuten werd het verschil uiteindelijk nog zeven doelpunten in het voordeel van de uitploeg. De wedstrijd eindigde in 24-31.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button