Hollands Kroon

Hollands Kroon mobiel weer op pad

Wieringerwerf – De Hollands Kroon mobiel is deze keer in Wieringerwerf, ze staan vandaag (tot 13.00 uur) in Wieringerwerf bij de Cultuurschuur. Het is niet de laatste keer dat de bus bij de Cultuursschuur komt, want op donderdag 27 februari staat hij daar eveneens. De mobiel staat open voor vragen en meldingen. Een enkele keer ook, om een paspoort of rijbewijs aan te vragen.

De Hollands Kroonmobiel is eigenlijk een verplaatsbaar kantoor of loket. Bedoeld om op een andere manier dichtbij de inwoners te zijn. Door op plekken te parkeren waar veel bezoekers komen, is de drempel laag om binnen te stappen. De bus kan ook ingezet worden bij grote evenementen waarbij de aanwezigheid van de gemeente gewenst is. Of gebruikt worden bij de verkiezingen als kiesloket. Het college van B&W kan er eveneens in vergaderen, op locatie.

Hollands Kroon is één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Dit zorgt ervoor dat er afstanden gemaakt moeten worden om bij een publieksbalie te komen. Voorheen hadden de voormalige gemeentes van Hollands Kroon hun eigen gemeentehuis redelijk in de buurt zitten. Na de fusie in 2012 is, juist vanwege de afstanden, besloten om alles zoveel mogelijk digitaal af te handelen. Hollands Kroon vindt het belangrijk om dicht bij de inwoners te blijven staan. Dat doet ze al door afspraken bij mensen thuis te maken en op specifieke locaties. Om tegemoet te komen aan de behoefte bij inwoners om bij een loket terecht te kunnen, is de mobiele variant ontwikkeld. Dat is ook prettig voor inwoners die nog niet zo handig zijn met computer of smartphone.

De bus staat op woensdag 19 februari op dezelfde tijd in Anna Paulowna, bij Parkeertrein Molenvaart en op dinsdag 25 februari in Nieuwe Niedorp, bij Winkelhart Nieuwe Niedorp.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button