Den HelderHollands KroonJeugdNoord-Holland

Jonge mantelzorgers bij elkaar

Hollands Kroon – Mantelzorgcentrum organiseert woensdag 26 februari een panel voor jonge mantelzorgers. Naast het eten van een toetje, brainstormen jonge mantelzorgers vanaf 15 jaar over zaken die voor hen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wat er nodig is zodat jonge mantelzorgers op de been blijven.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren (t/m 24 jaar) die opgroeien met een gezinslid dat hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand.

Aanmelden
Het panel is op woensdag 26 februari vanaf 19.00 uur. Mantelzorgers uit Alkmaar, Den Helder en Schagen zijn van harte welkom in het kantoor van het Mantelzorgcentrum, Witte Paal 347 in Schagen. Reiskosten worden vergoed. Deelname aan het panel is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@mantelzorgcentrum.nl, als jonge mantelzorgers alleen hun stem willen laten horen kan dit ook via info@mantelzorgcentrum.nl of via whatsapp: 06 – 21 37 78 34

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is het expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button