Verdiende winst voor Kleine Sluis

Anna Paulowna – Kleine Sluis versloeg voor de beker het zaterdagteam van DEM met 3-1. Een resultaat waar trainer Remy Zoer zeer blij mee was. De club wil zo snel mogelijk het uitermate moeizame vorig seizoen vergeten.

De eerste helft ging gelijk op. Na een kwartier kwam de tegenstander op voorsprong. De bal werd door de verder zo goed keepende Benzel niet goed weggewerkt. Zoer: “Het was een onoverzichtelijke situatie. We zijn daarna goed met deze tegenslag omgegaan, en we bleven de bal goed in de ploeg houden.” Door Jeroen Woutink werd het voor de rust nog gelijk.

In de tweede helft bleef het duel boeien. Zoer zag tot zijn tevredenheid dat er energiek werd gespeeld. “Dat had ik in de oefenduels gemist. Nu er iets op het spel stond waren we wel bereid hard te werken.”

Penalty
Na een overtreding in het strafschopgebied wees de arbiter terecht naar de stip. Billy Ray Zwart knalde de bal onhoudbaar achter de doelman. De thuisploeg drukte daarna goed door, en Dion Kwast scoorde de beslissende treffer. Er was bij Kleine Sluis na afloop vreugde. “Vorig jaar was een rampjaar met maar zeven punten. Veel jongens van dat team zijn in het derde gaan spelen, en we moeten nu met een nieuw team weer gaan bouwen. Deze winst is een enorme opsteker.”

Zondag 10 september wacht voor de beker de uitwedstrijd tegen VV Limmen.