Uitreiking cheque Voedselbank

Den Helder – LOS radio stond in december bij de ijsbaan op de Beatrixstraat om geld in te zamelen voor de Voedselbank. In de live uitzending konden luisteraars een verzoekje insturen voor €2,-. Dit bedrag ging volledig naar de Voedselbank. Met deze actie heeft LOS een bedrag opgehaald van €750,-. Donderdagochtend 13 februari was Nico Bais in de studio om deze cheque aan te nemen. Bais is de voorzitter van de voedselbank.

De voedselbank in Den Helder is in 2006 begonnen. Ze hadden toen ongeveer 30 pakketten die ze weg konden geven aan de mensen die het nodig hadden. Maar na veertien jaar zijn ze al gestegen naar 123 pakketten. Bij de voedselbank werken alleen vrijwilligers die zonder vergoeding werken. Door verschillende giften kunnen ze verschillende benodigdheden betalen.

Elke donderdagochtend worden de pakketten samengesteld met hulp van de inwoners van Noorderhaven. Na het inpakken worden de pakketten met een busje rond gebracht. De voedselbank van Den Helder werkt samen met Texel, Anna Paulowna en Alkmaar. Alle pakketten moeten rondgebracht worden, maar de bus is wel aan vervanging toe. Met het bedrag dat ingezameld is hebben ze al een mooi begin voor een nieuwe bus.

Je hebt niet voldoende vrijheidsniveaus om deze video te bekijken. Ondersteun gratis software en upgrade.

Exit mobile version