112Video

Grote brand in loods, veel rookontwikkeling (update 2, video)

Advertentie:

Winkel – De brandweer is zaterdag even voor 18.00 uur gealarmeerd over een grote brand in Winkel. Die ontstond in een loods aan de Zandruiter. Veel hulpdiensten van meerdere korpsen uit de regio en de OVDG kwamen ter plaatse.

De rook trekt in de richting van Schagen. In de loods staan onder meer caravans in opslag. De Veiligheidsregio laat weten dat de brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden. Het industrieterrein wordt afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit en blijf binnen.

Update
Rond 19.30 uur liet de Veiligheidsregio weten dat de brand onder controle is. Een sloopkraan komt ter plaatse om de brokstukken uit elkaar te trekken, zodat de brandweer gerichter kan blussen. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Het bluswater zorgt voor gladheid rond het pand aan de Zandruiter. De gemeente is opgeroepen voor gladheidsbestrijding ter plaatse.


Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button