Defensie

Marine houdt schepen aan wal

Den Helder – De Koninklijke Marine vaart vanwege corona per direct niet meer uit, tenzij strikt noodzakelijk. Daardoor liggen oefeningen voorlopig stil. Voor de inzetten die wél door moeten gaan, gelden aangescherpte quarantainemaatregelen.

Het besluit is genomen nadat op verschillende schepen coronabesmettingen zijn geconstateerd. Dit heeft uiteraard impact op de gereedheid van de schepen en de bemanningen. Wel werken de bemanningsleden op de wal zoveel mogelijk aan hun gereedheid. Bij een eventuele crisis zijn ze dan ook nog altijd inzetbaar. Voor schepen die nu moeten uitvaren, geldt dat ze alleen nog vertrekken na een strikt quarantaineregime met aangescherpte maatregelen.

Zo mag de bemanning bij een reis die langer dan 24 uur varen is van Den Helder niet langer meer in thuisisolatie. Dat blijkt niet effectief genoeg. De enige manier is dat iedereen 10 dagen op een afgesloten plek, bijvoorbeeld een kazerne, blijft. Zo zit de bemanningsleden van Zr.Ms. Van Amstel nu in isolatie op het Walaardt Sacré Kamp. Zij moeten opwerken voor een NAVO-inzet deze zomer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button