Den HelderVideo

Soepkar in het zonnetje (video)

Den Helder – Ieder jaar rond Valentijnsdag zet D66 Den Helder vrijwilligers in het zonnetje. Dit keer waren het de vrijwilligers van de Soepkar van het Leger des Heils degene die verrast werden met een heerlijke Valentijnstaart.

De Soepfiets rijdt een avond per week langs verschillende locaties in Den Helder en biedt dak- en thuislozen een warme kop soep, brood en zo nodig een gesprek. Juist in deze tijd dat eenzaamheid en maatschappelijke isolatie merkbaar toenemen is dit initiatief extra belangrijk. Het doel is in contact komen met dak– en thuisloze mensen en hen doorverwijzen naar voorzieningen waar ze verder geholpen kunnen worden.

Daarnaast rijdt de soepfiets bij geïsoleerde en/of zorgmijdende mensen langs. Soep uitdelen is één van de activiteiten waar het Leger des Heils van oudsher bekend om staat. In Den Helder is het haar ambitie om dak–en thuislozen die geen gebruik maken van de reguliere hulpverlening in kaart te brengen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button