Den HelderVideo

Soepkar in het zonnetje (video)

Den Helder – Ieder jaar rond Valentijnsdag zet D66 Den Helder vrijwilligers in het zonnetje. Dit keer waren het de vrijwilligers van de Soepkar van het Leger des Heils degene die verrast werden met een heerlijke Valentijnstaart.

De Soepfiets rijdt een avond per week langs verschillende locaties in Den Helder en biedt dak- en thuislozen een warme kop soep, brood en zo nodig een gesprek. Juist in deze tijd dat eenzaamheid en maatschappelijke isolatie merkbaar toenemen is dit initiatief extra belangrijk. Het doel is in contact komen met dak– en thuisloze mensen en hen doorverwijzen naar voorzieningen waar ze verder geholpen kunnen worden.

Daarnaast rijdt de soepfiets bij geïsoleerde en/of zorgmijdende mensen langs. Soep uitdelen is één van de activiteiten waar het Leger des Heils van oudsher bekend om staat. In Den Helder is het haar ambitie om dak–en thuislozen die geen gebruik maken van de reguliere hulpverlening in kaart te brengen.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button