Hollands Kroon

Nieuwe brandweerkazerne Middenmeer stap dichterbij

Advertentie:

Middenmeer – De omgevingsvergunning voor de nieuwe brandweerkazerne in Middenmeer is verleend. Het ontwerp is van JOUS-Architecten te Joure en is afgeleid van eerdere ontwerpen die in de regio Fryslan gerealiseerd zijn.

Samen met de vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio en de blusgroep Middenmeer is het definitieve ontwerp op de nieuwe locatie aan de Hoornseweg afgestemd. In 2018 is door de raad geld beschikbaar gesteld voor de nieuwbouw. De bestaande brandweerkazerne aan de Ir. Wortmanstraat is in meerdere opzichten niet langer geschikt en wordt verlaten.

Informatiebijeenkomst op 21 oktober
Op zaterdag 21 oktober toont de gemeente Hollands Kroon de plannen en ontwerpen van de nieuwe brandweerkazerne aan belangstellenden. Dan is iedereen tussen 11.00 en 15.00 uur hartelijk welkom in de bestaande brandweerkazerne (Ingenieur Wortmanstraat 45, Middenmeer).

Naast het laten zien van de impressies geven de brandweervrijwilligers van Middenmeer ook voorlichting over (brand)veiligheid in en om huis. Waar en hoe hang je rookmelders op? Hoe kun je apparaten veilig opladen en hoe zorg je voor een veilige vluchtroute als er toch brand uitbreekt? Allemaal vragen waarop deze dag een antwoord is te krijgen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button