Hollands KroonVideo

Winters Wieringen trekt veel wandelaars

Vatrop – Sneeuw en ijs, verblindende witte vlaktes en ijzige, snijdende kou. Het doet Siberisch aan langs het Wieringer wad bij Vatrop. De waddendijk trekt veel wandelaars die op zoek naar uitgestrekte winterse taferelen. “Het is zo’n uniek stukje en zo prachtig, dat wad. Zo bijzonder.”

Waar rond veel schaatsgebieden files ontstaan en waarschuwingen uitgaan voor drukte, is het op Wieringen een en al rust. Van extreme kou willen de Wieringers niet weten: “Siberisch? Nee! Van week met die sneeuwstorm was het veel kouder. Toen ben ik de dijk niet op geweest,” vertellen Cees Volkers en Lieneke van der Have uit Stroe.

Cees Volkers heeft steevast zijn camera bij zich om de sneeuw en het ijs op het wad vast te leggen: “Het levert absoluut prachtige plaatjes op. Daar hoef je eigenlijk je camera niet voor bij je te hebben. Je kunt gewoon om je heen kijken. Vooral al die stromingen maken een prachtig reliëf op het ijs. Dat zie je niet op de schaatsbaan.”

“We wonen hier al veertig jaar en we lopen hier heel vaak,” zegt Cees blij. “Het is hier fantastisch”, vult Lieneke aan. “Het wad is altijd mooi, ook al regent het. Mijn gezegde is wel; in de winter is dit van ons en van de zomer is het van iedereen om te wandelen en te genieten.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: