Hollands Kroon

Dorpstijdschrift Barsingerhorn heeft bestaansrecht

Advertentie:

Barsingerhorn – Uit het lintdorp Barsingerhorn zijn de laatste jaren veel voorzieningen verdwenen. Daarmee ook mogelijkheden om het dorp en elkaar te leren kennen. Dit zette inwoners Frans van Zwam, Johan Hosmus en Peter Schaerlaeckens in 2021 in beweging om, onder de naam Van Kaai tot Tin, een periodiek tijdschrift voor Barsingerhorn te ontwikkelen. Daarbij zijn zij in niet onbelangrijke mate geholpen door Jeanet Janssen, die de teksten redigeert.

Met behulp van de Hollands Kroonse Uitdaging was het mogelijk om via een incidentele subsidie de eerste twee edities ‘Van Kaai tot Tin’ uit te geven. Met als doel om het daarna op eigen kracht kunnen. Inmiddels is de vierde editie alweer uitgegeven. Diverse mensen en bedrijven zorgen voor voldoende financiële middelen, en daarmee draagvlak, waarmee de toekomst van het tijdschrift verzekerd lijkt.

Om voor een incidentele subsidie in aanmerking te komen leverde het drietal een goed uitgewerkte aanvraag in via de website van de Hollands Kroonse Uitdaging. Na de eerste beoordeling en goedkeuring ten aanzien van de door de Gemeente Hollands Kroon bepaalde criteria, werd de aanvraag daarna doorgezet naar de door de gemeente ingestelde adviesraad. Deze adviesraad adviseert het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging ten aanzien van een eventuele uitkering van een incidentele subsidie. Het bestuur neemt vervolgens de uiteindelijke beslissing. In het geval van het drietal uit Barsingerhorn dus met positief resultaat.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button