112Den Helder

Man uit Julianadorp en vrouw uit Den Helder aangehouden in onderzoek naar vastgoedfraude

Advertentie:

Den Helder/Julianadorp – De politie heeft maandagochtend een 46-jarige man uit Julianadorp en een 47-jarige vrouw uit Den Helder opgepakt in een onderzoek naar vastgoedfraude. Het tweetal wordt onder meer verdacht van witwassen met vastgoed, valsheid in geschrifte en oplichting. De politie en Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) werken samen aan het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Eerder in dit onderzoek werden in oktober 2021 al drie woningen, een vastgoedbedrijf en een notariskantoor doorzocht. Destijds werden administratie en twee auto’s in beslag genomen. Inmiddels is genoeg bewijsmateriaal verzameld om deze aanhoudingen te kunnen verrichten. De politie sluit niet uit dat op korte termijn meer aanhoudingen worden verricht.

De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onderwereld en de bovenwereld. Criminelen maken steeds meer gebruik van legale bedrijven, voorzieningen, instanties en adviseurs bij hun criminele praktijken. Bijvoorbeeld voor het witwassen van geld uit drugshandel of fraude. Door de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties, kunnen criminelen worden aangepakt met een mix van strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke maatregelen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button