Den HelderPolitiek

Problemen in vernieuwde Sluisdijkgarage: “Wordt er in het weekend zelfs over gebeld”

Wethouder Michiel Wouters geïrriteerd over leveranciers

Advertentie:

Den Helder – Ondanks de grondige renovatie van de Sluisdijkgarage, waarvoor de parkeerfaciliteit zelfs drie maanden gesloten is geweest, zijn er nog steeds problemen. Zo gaat de slagboom niet goed open en dicht, werken de betaalautomaten en de lift gebrekkig en is er sprake van wateroverlast en viezigheid. Nancy List van de Seniorenpartij vroeg het college maandagavond tijdens de raadsvergadering of zij zich hiervan wel bewust is. Wethouder Michiel Wouters liet weten dat dit zeker het geval is, hij wordt er naar eigen zeggen zelfs in het weekend over gebeld.

List wilde namens de Seniorenpartij weten hoe het kan dat al deze problemen zijn blijven bestaan na de renovatie. Ze is wel blij te kunnen constateren dat de overlast van personen, hangjongeren of daklozen, nu over lijkt te zijn. Toch is de garage in zijn gebruik nog steeds niet prettig. Dat de lift niet werkt is vooral een groot probleem. Ouderen met een rollator of mensen met een kinderwagen kunnen zo eigenlijk geen gebruik maken van de parkeerfaciliteiten. Daarnaast staat er soms een laag water in de garage. Al met al is de situatie verwarrend en vervelend voor de inwoners, zo oordeelde List.

Er wordt gewerkt aan een oplossing. Dat verzekerde wethouder Michiel Wouters de Seniorenpartij en de rest van de raad. De reden dat nog niet alles naar behoren werkt is voor een deel dat de garage eigenlijk te snel weer open is gegaan. Onder stoom en kokend water opende de garage op 10 december jongstleden haar deuren, om plek te bieden voor het winkelend publiek met de feestdagen. Door allerlei tegenslagen was het werk toen echter nog niet af. Vanwege de weersomstandigheden waren onder andere werkzaamheden aan het beton nog niet uitgevoerd. Ook de lift kon nog niet worden gerepareerd. Medio april verwacht de aannemer verder te gaan met de werkzaamheden.

Wethouder geïrriteerd
Wat de slagbomen en de betaalautomaten betreft zegt Wouters dat het verkeerd is opgeleverd. De leverancier moet dit in de nabije toekomst gaan corrigeren. Volgens de wethouder wordt daar met de leverancier “behoorlijk over gesproken”. Wouters geeft aan geïrriteerd te zijn over de kwestie en dat hij zelfs in het weekend telefoontjes ontvangt over problemen in de Sluisdijkgarage. Naar verwachting zijn alle problemen pas in de zomer, mogelijk in september, opgelost. De portefeuillehouder verzekerde de raad in ieder geval dat het college er bovenop zit en er alles aan doet om tot een oplossing te komen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

 1. Meneer Wouters is geïrriteerd…. Nou jammer dan!

  Als hij zo geïrriteerd is, dan moet hij de aannemer die het gebouwd heeft is goed aanpakken. Maar dat durft deze wethouder Wouters niet.

  Deze aannemer heeft eerst een Zwembad gebouwd, die zo lek is als een mandje. Vervolgens verbouwd deze aannemer de Sluisdijkgarage, wat nu net een zwembad is.

  Zowel het zwembad als Sluisdijkgarage kampen al jaren met gebreken. En deze wethouder doet er in beide gevallen niks mee.
  Zijn voorganger Wethouder Wagner heeft in 2018 al gezegd dat de “grondige renovatie” die nodig is om het zwembad klachtenvrij te krijgen, het zelfde zou kosten als nieuwbouw. Wethouder Wagner heeft de aannemer ook aansprakelijk gesteld, omdat het garantietermijn in 2018 verliep. Sinds dien heeft Wethouder Wouters hier niets meer mee gedaan..

  Dus meneer wouters kan geïrriteerd zijn, maar dan moet hij ook eens in de spiegel kijken…

  Want deze aannemer is ook verantwoordelijk voor het verlaat verbouwen van het postkantoor en het te laat opleveren van de huizen in Julianadorp. Omdat de aannemer eerst zijn eigenhuis op Huisduinen moest afmaken..

  En ook hier geldt dat de gemeenteraad niet weet wat er speelt, en te lui is om eens door te pakken.

  1. De ene hand wast de andere. Ze hieven het glas, deden een plas en lieten de zaken zoals het was. Zo gaat het al jaren.

Wellicht ook interessant

Back to top button