Cultuur/NatuurUitgaan

Trekvogels spotten op het Wad bij Balgzand

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het hele jaar door is het druk met grote groepen vogels op Balgzand, het westelijk deel van het Waddengebied. Vandaag de dag is de vraag: komt de vogeltrek al op gang? Ga op zondag 26 februari mee met gidsen van Landschap Noord-Holland om samen deze vraag te beantwoorden.

Wanneer grote groepen vogels komen aanvliegen op het wad is dat met het weidse uitzicht vanaf de dijk een prachtig gezicht. Zo’n grote groep biedt ook bescherming tegen de eventuele roofvogels in het gebied.
Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden, is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie gaan de deelnemers samen met een gids toch een bezoek brengen. 

Fietsen
Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Leenfietsen zijn bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg stopt de groep bij een uitkijkpunt, bovenop de dijk. Hier is een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar. In bezit van een verrekijker? Neem die dan mee.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 26 februari 2023 van 09:00 tot 11:30 uur
Vertrekpunt: Informatiecentrum ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button