Politiek

Wethouder Peter van Diepen nu ook inwoner van de gemeente Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder telt acht collegeleden, waarvan tot kort geleden slechts één buiten het werkgebied woonde: Peter van Diepen. Met ingang van februari heeft deze wethouder de stad Alkmaar echter verlaten voor Julianadorp. Dat vertelde hij maandagavond aan de raad, nadat Frank Feeburg (PVV) hem verweet dat hij als wethouder duurzaamheid veruit de meeste kilometers maakt.

Van Diepen vertelt dat het vanaf zijn aantreden als wethouder al de bedoeling was dat hij in de gemeente zou komen wonen. “Ik ben meerdere dagen per week in Den Helder gewenst, dan is het makkelijk en praktisch om er ook te wonen.” Het was best een lastige keuze, erkent hij, aangezien hij samen met zijn vrouw in Alkmaar woonde, waar zijn vrouw ook werkt.

Uiteindelijk heeft hij een oplossing gevonden binnen zijn eigen netwerk. Hij wordt kostganger bij een kennis van hem in Julianadorp. Zo kan zijn vrouw in Alkmaar blijven wonen en kan Van Diepen zelf gebruikmaken van een adres in de gemeente Den Helder. “Op deze manier kunnen we beide dicht bij ons werk zijn, dat is heel fijn. Het is een prettige en werkbare situatie.”

Kortom: op werkdagen verblijft de wethouder in Julianadorp en in zijn vrije tijd kan hij met zijn vrouw in Alkmaar zijn. Of zijn vrouw komt in het weekend naar Den Helder, want Van Diepen is tot nu toe erg enthousiast over zijn nieuwe woonplaats. “Dat wist ik al toen ik deze baan aannam. Dan kijk je ook naar wat voor stad en gemeente het is. Daar heb ik me positief door laten verrassen.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

    1. Tja, zo wordt de kiezer weer eens voor de gek gehouden. Ben benieuwd of hij zich heeft uitgeschreven uit Alkmaar en ingeschreven in Den Helder. Die kans acht ik gering. Kun je jezelf dan ‘inwoner’ van Den Helder noemen? Lijkt me van niet…. Alles voor de vorm. Een loopje nemen met de werkelijkheid, als dat zo van pas komt, – en het komt nogal eens van pas – , is nu eenmaal geen probleem voor onze volksvertegenwoordigers. Daarom zeg ik: “Lang leve de politiek!’

    2. Zeker, een kostganger is totaal iets anders dan een inwoner. Bovendien vallen de declaraties van deze reislustige wethouder eerder hoger dan lager uit door de nutteloze bezoeken en deelnames aan congressen bij voorkeur in het verre buitenland. Het enige waarover hij kon pochen was het teruggelopen energieverbruik bij de gemeente. Niet zo moeilijk met allerlei voorzieningen betaald met gemeenschapsgeld. Ga toch weg gij pocher, steek liever een veer in de bilgleuf van alle inwoners die alles zelf betalen.

  1. ben wel benieuwd naar de werkdagen van deze wethouder….. 1 x per maand ff een vergaderingetje bijwonen?

  2. Wens van de PVV om in den Helder te gaan wonen is in vervulling gegaan, maar de wens van PVV of deze man ook op de fiets (gemeente wil inwoners tenslotte stimuleren) naar het gemeentehuis gaat valt nog te bezien.

Wellicht ook interessant

Back to top button