Den HelderZakelijk

Albert Heijn lanceert app met afgeprijsde producten

Den Helder – Albert Heijn Marsdiepstraat en Albert Heijn Boonstra in Den Helder zijn onlangs gestart met een startup Meal Tip in de supermarkten. Dit is een app waarin de afgeprijsde producten in staan met recepten als suggestie.

Vanaf 15 maart starten de vestigingen Albert Heijn Callantsoog, Albert Heijn Marsdiepstraat en Albert Heijn Boonstra met een winactie. Een voucher van €35,- wordt verloot onder de deelnemers van Meal Tip. Daarvoor hoeven mensen alleen de app te downloaden en dan maken zij gelijk kans.

Idee
“Het idee is ontstaan vanwege het ontbreken van een goede receptenapp. Dus ging ik een eigen app bouwen die elke dag verandert qua aanbod recepten”, vertelt Don Varekamp, de bedenker van de app. “Toen ik eenmaal een artikel las over voedselverspilling dacht ik ineens: kunnen de afgeprijsde producten van supermarkten niet gekoppeld worden aan recepten? Supermarkten hebben elke dag rond de 100 producten over die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen. Dus er is elke dag een flink aanbod.”

Elke dag ontvangen de gebruikers een notificatie van de supermarkt die zij geselecteerd hebben. Als mensen de app openen, zien zij direct de aanbiedingen. Deze zijn onderverdeeld in categorieën zoals vlees, kant en klaar, groente & vega en vis. Dit maakt het zoeken naar de aanbiedingen makkelijker.

Recepten
Ook is er een pagina met recepten in de app. Deze staan ook als categorie (vlees, vis en groente & vega) bovenaan in de app. Daarnaast kunnen de recepten opgeslagen worden als favoriet.

Varekamp: “Hoe weet je nou precies wat voor producten dat zijn? Bij andere apps zoals Too Good To Go en NoFoodWasted weet je dat niet. Je koopt dus voor €5 een pakket en je weet niet wat het is. Dit is een groot verschil tussen Meal Tip en de andere apps. Wij laten zien wat voor producten zijn afgeprijsd en wat je ermee kunt maken.”

Meal Tip gaat voedselverspilling tegen, zorgt voor 53% meer koopkracht voor mensen met een beperkt budget en zorgt voor gevarieerder en goedkoper voedsel.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button