Cultuur/NatuurVideo

Vrijwilligers halen zakken met vuil op in natuurgebied (video)

Hippolytushoef – Het natuurgebied Balgzand ziet er op het eerste oog prachtig uit, maar zaterdag is er toch een hele aanhangwagen vol met rommel uitgehaald. Onder aanvoering van boswachter Mikal van Staatsbosbeheer zijn zo’n 25 vrijwilligers tussen het riet enkele uren bezig geweest om er van alles uit te plukken.

Vooraf vertelde Otto van Staatsbosbeheer alles over het natuur gebied, wat vooral belangrijk is voor de vogels. Hierna werd de groep in tweeën verdeeld en kon iedereen zien wat de mens allemaal achterlaat in de natuur. Jerrycans, flessen, visnetten, tientallen ijslollystokjes! en veel plastic spul werd ingezameld.

Milak; “Deze actie is voor de tweede maal en het is de bedoeling om het dit jaar nog een keer te doen. Later willen wij het elk jaar herhalen, want tussen al het riet blijkt wel heel veel rommel schuil te zitten. De gemeente Hollands Kroon hielp ook een handje mee door het beschikbaar stellen van de grijpstokjes en al het afval kon bij de gemeente worden gebracht.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Bewondering voor die vrijwilligers, maar blijft een kansarme actie. Volgende week ligt er weer troep. Laat die vervuilers maar eens verplicht opruimen.

    1. ook dat helpt niet meer, de maatschappij is te verwend geraakt, te links beleid heeft alles doen verrotten, nu te laat helaas, het land is verloren, helaas, het ooit eens mooie en machtige NL is naar de haaien

Back to top button
%d bloggers liken dit: