Noord-HollandSport

CV Wieringermeer weet niet te winnen tegen Blauw Wit

Noord-Holland – CV Wieringermeer heeft haar goede reeks zaterdag geen vervolg kunnen geven. In Westknollendam verloor het met 4-2 tegen Blauw Wit.

Blauw Wit begon sterk en creëerde enkele hachelijke situaties voor het doel van CVW maar dat leverde nog geen doelpunt op. CVW herpakte zich en kreeg 2 enorme mogelijkheden om te scoren. De jonge Jesper Homan zag zijn schot, na een rush vanaf de middenlijn, over gaan en de kans van aanvoerder Thijs Boersma verdween nipt langs de verkeerde kant van de paal. Na een klein halfuur spelen was het wel raak: een schot op de lat werd niet goed verwerkt, waardoor de thuisclub de 1-0 ruststand op het scorebord kon zetten.

Wieringermeer kwam na rust iets beter in de wedstrijd en een vrije trap van Danny Visser werd door Blauw Wit onfortuinlijk in het eigen doel gewerkt: 1-1. Door goals in de 63e minuut en 66e minuut liep de thuisploeg uit naar 3-1 en leek het een sombere middag te worden voor de bezoekers uit Slootdorp. Enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer werden niet benut, maar er kwam weer hoop nadat de aanvoerder van de thuisclub na zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Offensief blijkt niet voldoende
Wieringermeer startte een offensief maar Blauw Wit leek vanuit de omschakeling de wedstrijd op slot te gooien met een vierde treffer. Toch bracht een dood spelmoment Wieringermeer dichterbij nadat verdediger Bo Appelman raak kopte uit een vrije trap en zo de 4-2 op het bord zette. De mogelijkheden die daarna volgden werden niet benut. Toen de doelman van Blauw Wit vlak voor tijd ontsnapte aan een strafschop en een rode kaart vanwege een overtreding op Manuel Groen was het duidelijk dat er geen punten mee zouden gaan naar Slootdorp.

Volgende week treed Wieringermeer aan tegen de ongeslagen koploper van de 4e klasse A, De Foresters. Programma 18 maart: CV Wieringermeer-De Foresters, DZS-Blauw Wit, WSV’30-Kolping Boys, DTS-St Adelbert, ZCFC-Sporting Krommenie, Alcmaria Victrix-SVW’27.