Den Helder

Gratis compost scheppen op zaterdag 25 maart

Advertentie:

Den Helder – De lente komt er aan. Voor veel mensen hét moment om in de tuin aan de slag te gaan en de aarde te verrijken met compost. Zaterdag 25 maart 2023 kunnen inwoners van gemeente Den Helder dit gratis komen scheppen op de gemeentewerf aan Ambachtsweg 25. Geïnteresseerden zijn tussen 10:00 en 14:00 uur welkom. Let wel: op = op!

Inwoners die zakken hebben om de compost in te doen, kunnen deze meenemen. Op de gemeentewerf zijn ook zakken en scheppen beschikbaar. Inwoners die met een aanhangwagen komen worden met een shovel geholpen deze vol te laden. De oproep is om de compost vervolgens wel af te dekken met een zeil of een net.

HVC maakt de compost van ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, aardappelschillen en bijvoorbeeld pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Elke volle gft-bak van 140 liter is goed voor ruim twintig kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en het zorgt ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button