Cultuur/NatuurDen Helder

Opening expositie Piet Lont “Van Wad naar Stad”

Den Helder – Het nieuwste boek van Piet Lont “Van Wad naar Stad” wordt op 25 maart gepresenteerd door De Kunstuitleen en restaurant Kunst en Kitchen. De Kunstuitleen Den Helder en Restaurant Kunst en Kitchen nodigen belangstellenden uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling. De opening vindt plaats op zaterdag 25 maart om 15.00 uur. Deze tentoonstelling toont een overzicht van houtsneden uit het nieuwste boek van Piet Lont in combinatie met schilderijen over het wad.

In restaurant Kunst en Kitchen, wordt u getrakteerd op een hapje uit de Egyptische keuken. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 3 mei 2023.

Van Wad naar Stad
De kunstenaar beschrijft het als volgt: “Ik woon tien minuten van het Wad en ben er geboren. Ik houd van het zakkende water als de zeebodem ribbelend droog komt te liggen, van de bellenblazende modder en de geultjes die plassen worden. Daar zwemmen garnalen, visjes, krabben. De met flap begroeide stenen vormen een schuilplaats voor de puitaal. In de grond, vlak onder het zand, liggen kokkels, zagers en gapers. Als het water opkomt en warm schuimend op je afrolt, koelt het heet geworden zand weer af en verdwijnt die hele wonderlijke wereld.”

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button