Kop van Noord-HollandPolitiek

Van de Noordkop naar de Provinciale Staten: Simone Kikkert namens D66

Vijf vragen aan lokale kandidaten

Kop van Noord-Holland – De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan voor de deur. Op 15 maart mogen kiezers zich weer naar het stemhok begeven. Verschillende partijen hebben ook kandidaten uit de Noordkop op hun lijst staan. Regio Noordkop en Noordkop Centraal gaan in aanloop naar de verkiezingen in gesprek met deze kandidaten. Dit keer is het de beurt aan Simone Kikkert uit Den Helder. Zij staat op plek 18 namens D66. Wat kan haar partij betekenen voor de Noordkop?

Wat kan jij betekenen voor de Noordkop?
“Ik ben een echte Heldere dame. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Als je kijkt naar de lijsten zijn we best wel ondervertegenwoordigd. Ik vind het belangrijk dat iemand opkomt voor onze belangen. Veel van mijn leeftijdsgenoten zijn vertrokken uit de Noordkop, terwijl er hier eigenlijk zoveel kansen liggen. In Den Helder hebben we bijvoorbeeld een heel strategisch gelegen vliegveld. Ik voel me eigenlijk het gezicht voor D66 Den Helder richting de provincie, maar we doen het samen.”

Hoe moet de provincie omgaan met het stikstofprobleem?
“Voor een lange periode zijn de keuzes die gemaakt hadden moeten worden vooruit geschoven. Wij kiezen voor het eerlijke verhaal. We moeten kiezen voor de volgende generaties. De stikstofuitstoot moet gewoon naar beneden. Natuurinclusief boeren is de enige optie. Dat betekent ook harde keuzes die ons niet populair gaan maken.”

Wat ga jij doen om de Noordkop beter bereikbaar te maken?
“Kijkende vanuit Den Helder wil ik vooral opkomen voor de bereikbaarheid van Julianadorp. Daarnaast het verhaal van de N9, daar moet de veiligheid echt verbeterd worden. Het is de enige verbindingsweg tussen noord en zuid, die dus onze volste aandacht verdient.”

Wat ga jij doen om de woningmarkt in de Noordkop vlot te trekken?
“Het grote probleem is dat de woningbouwprojecten laat- of niet van de grond af komen. De provincie kan gemeenten helpen bij het versnellen van hun plannen. Ook doorstroming is belangrijk. Veel ouderen zitten in een heel groot huis. Om hier echt verbetering te kunnen realiseren moeten we goed kijken naar de huurprijzen.”

Wat kan jouw partij doen om de problemen rond het volle stroomnetwerk op te lossen?
“Dat begint bij voorkomen. We willen oudere huizen duurzamer maken zodat ze minder gebruik hoeven te maken van het stroomnet. Bijvoorbeeld door zonnepanelen voor eigen gebruik. Tegelijkertijd moet het stroomnet wel echt uitgebreid worden. Een pragmatische aanpak is daarvoor noodzakelijk. Buurtbatterijen zijn ook een goede optie.”

Luister hier het volledige interview terug:

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button