Den HelderSportZeemacht

Zeemacht onderuit tegen Egmondia

Advertentie:

Egmond – Zeemacht heeft de op voorhand zware uitwedstrijd tegen Egmondia met 3-1 verloren. De uitploeg miste een groot aantal spelers vanwege blessures en afberichten.

Met de straffe wind tegen was het Egmondia dat het heft in handen nam en makkelijker voetbalde. Veelal via de balvaste spits. Zeemacht kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar het waren De Kuilbewoners die een foutje in de opbouw afstraften. De opdracht was om tot de rust de schade te beperken en in de tweede helft met de wind mee te kijken of er nog wat te halen viel. Een kwartier voor rust werd een zelf ingeleide counter van Egmondia Zeemacht te machtig: 2-0.

Na de theepauze ging Zeemacht met wat omzettingen aanvallender en beter spelen. Diverse kansen werden afgedwongen, maar toch kreeg het de 3-0 om de oren. Daarna leidden verschillende aanvallen tot een typische “Waardgoal” voor Zeemacht. Aanspelen met een tegenstander in de rug, kappen, draaien en afdrukken: 3-1. Zeemacht had het betere van het spel en kreeg behoorlijk kansen op de 3-2, maar de bal wilde er steeds net niet in.

Vermeldenswaardig is dat na de nieuwe sponsor (Scholten Consulting) welke vorige week bekend werd gemaakt er ook deze week op dit gebied wat valt te melden. Martijn Valk van De Huurwoningbemiddelaar en tegenwoordig ook makelaar bij Koopwoningbemiddelaar zei volmondig ‘ja’ tegen een sponsordeal voor de roodhemden. Ook Wishal Vastgoedonderhoud schaarde zich spontaan tussen de groep. Volgende week krijgt Zeemacht om 14:00 uur bezoek van koploper Texel.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button