Den HelderUitgaan

Zie de Lente op het wad van Balgzand bij Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Met de vogeltrek in volle gang is het een drukte van belang op de vogelsnelweg naar het noorden. Even foerageren op het wad en dan weer verder. Wat valt er te zien op de Waddenzee bij Balgzand?

Zaterdag 25 maart organiseert Landschap Noord-Holland een bijzondere vogelexcursie op Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar zoveel vogels bij elkaar te zien zijn. Op Balgzand begint de Waddenzee, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

In het vroege voorjaar zijn er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aan te treffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk. De excursie biedt een unieke kans voor zowel ervaren vogelaars als voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Op de fiets
Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg wordt gestopt bij een uitkijkpunt boven op de dijk, dat prachtig uitzicht biedt over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar. Bezoekers die een verrekijker hebben, kunnen die meenemen.

De vogelexcursie vindt zaterdag 25 maart van 09:30 tot 12:00 uur plaats. Informatiecentrum ’t Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder vormt het vertrekpunt. De excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig. Geïnteresseerden kunnen voor verdere informatie en het aanmeldformulier terecht op www.gaatumee.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button