Politiek

Wethouder Camara promoot Helderse ‘Blue Schools’ in Brussel

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Fotigui Camara heeft twee dagen doorgebracht in Brussel om te praten over de ‘Blue Schools’ in Den Helder. Het Blue Schools programma is een initiatief van de Europese Commissie dat gericht is op onderwijsprojecten voor jongeren, met speciale aandacht voor de oceaan. In de gemeente Den Helder zijn de Jac. P. Thijsseschool, VONK, en Scholen aan Zee Blue School gecertificeerde instellingen.

De eerste dag van het werkbezoek van wethouder Camara stond voornamelijk in het teken van netwerken. Den Helder is onderdeel van het European Martime Day (EMD) gemeenschap, samen met Brest, Cork, Svendborg en Ravenna. Deze dag was bedoeld om de eerstvolgende EMD in Svendborg voor te bereiden en de banden als maritieme partnersteden te versterken. Ook kreeg Camara de kans om de voortgang en ambities van Den Helder inzake Blue Schools alvast te pitchen, de volgende dag was de Helderse wethouder namelijk uitgenodigd deel te nemen aan een panel.

Dat panel vond plaats op de laatste dag van de European Ocean Days in Brussel. “Ik mocht daar vertellen hoe wij in de gemeente Den Helder samenwerken om de oceaan naar de klas te brengen”, vertelt Camara. De Blue Schools in Den Helder werken elk jaar met een ander thema, zoals biodiversiteit of plastic afval. Afhankelijk van het niveau en de leeftijd houden leerlingen zich op een bepaalde manier bezig met dat thema door middel van projecten. “Ik ben super trots op onze Blue School gecertificeerde instellingen en het fantastische werk dat zij leveren”, aldus Camara.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button