Den HelderHollands KroonSchagenSport

Meedoen-tas voor duizend gezinnen

Den Helder – Duizend gezinnen in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen kunnen zich gaan uitleven met een tasje vol sport en cultuur. Team Sportservice komt met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.

Het is bedoeld voor gezinnen voor wie het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Of die middels wifi met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen.

Regiomanager Marloes Smit van Team Sportservice: “Onze bewegingsconsulenten maken elke week online beweegprogramma’s voor kinderen en voor ouderen. Om alle doelgroepen in deze crisistijd toch in beweging te houden. Het programma voor de kinderen maakt onderdeel uit van het lespakket van scholen, maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch vaker om buiten te spelen.”

Combinatie
Het bracht de regiomanager op een idee. “Ik dacht: ‘we moeten toch iets kunnen doen voor die doelgroep’. En daarom deze tasjes.” De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding, dus ook met gezonde en betaalbare recepten erin. Een goedgevuld exemplaar met voor elk wat wils.

Doel van de sport- en cultuurtasjes is meerledig. “Vooral plezier beleven en lekker kunnen ontspannen. En natuurlijk je dagelijkse dosis beweging krijgen. Daarnaast wordt buitenspelen leuker als je iets hebt om mee te spelen. Nog mooier is dat, als iedereen na de coronacrisis weer samen kan spelen, deze kinderen ook iets mee kunnen brengen”, aldus Smit.

De Meedoen-tas is mede mogelijk gemaakt dankzij het Wijkconvenant, stichting Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds Den Helder, stichting Jeugdfonds Sport Den Helder en Alles Kids. Van der Wal stelt sporthal De Slenk kosteloos beschikbaar voor het vullen van de tasjes door medewerkers van Team Sportservice.

Aanmelden
Gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen via de site van Team Sportservice Den Helder. Daar is een aanmeldformulier te vinden. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via het telefoonnummer: 0223-684726.

Meer weten over de Meedoen-tas? Kijk op de site.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button