Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon vraagt mening inwoners over plan warmtetransitie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon vraagt haar inwoners om via het platform denkmee.hollandskroon.nl hun mening te geven over de Transitievisie Warmte. In dit plan beschrijft de gemeente de route om in de komende 30 jaar van het aardgas af te gaan.

Alle gemeenten in Nederland moeten vóór eind 2021 een Transitievisie Warmte vaststellen. “Overstappen naar groene warmte is een flinke operatie”, aldus de gemeente. Zij willen daarom starten met de transitie in wijken waar bewoners zelf al actief bezig zijn op het gebied van duurzaamheid. Via het participatieplatform kunnen bewoners nu aangeven of zij nog aanvullende handvatten nodig hebben om ook zelf actief te kunnen bijdragen aan de warmtetransitie. Het platform is zo ingericht dat niet het gehele plan gelezen hoeft te worden, bij elk aspect van het plan is een verkorte samenvatting beschikbaar.

Reageren kan tot 22 mei. De gemeente werkt daarna het concept-plan uit tot een definitief stuk. Op 24 juni neemt de raad vervolgens het definitieve besluit.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button