Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon wil 2500 woningen bouwen tussen nu en 2030

Hollands Kroon – Het bestuur van de gemeente Hollands Kroon wil de komende tien jaar in totaal 2500 woningen bouwen. Dit vertelde wethouder Theo Groot dinsdag aan de pers.

De uitspraak over de toekomstvisie aangaande de woningbouw binnen de gemeente kwam naar aanleiding van nieuwe besluitvorming over de ontwikkeling van Elshof Zuid in Anna Paulowna. Hier gaat de volgende fase namelijk van start. Het bestuur is erg te spreken over de demografische samenstelling van de nieuwe bewoners van deze wijk. Er zitten veel jonge gezinnen met kinderen, in totaal is een kwart van de nieuwe bewoners jonger dan 10 jaar. Het overgrote deel van de recent gevestigden in Elshof Zuid komt uit de eigen gemeente en buurgemeenten Schagen en Den Helder.

Na afronding van dit project zullen er dus nog veel volgen als het aan het college ligt. De grootste uitdaging bij het bouwen van de 2500 woningen is volgens wethouder Groot de wet- en regelgeving. Deze zorgt namelijk voor lange vertragingen bij het opstarten van nieuwe projecten. Het is gebleken dat de bouw snel kan gaan wanneer dit eenmaal rond is. Nieuwe huizen zijn hard nodig, vooral om de regio weer aantrekkelijk en beschikbaar te maken voor een jongere doelgroep.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. En hoeveel van die woningen zullen bewoond kunnen worden door onze jongeren? Of gaat alles naar de arbeiders en immigranten?

Back to top button
%d bloggers liken dit: