Sport

Sportservice blaast met ZomerBoost sport nieuw leven in

Hollands Kroon – Onder het motto ZomerBoost nodigt het Team Sportservice Schagen/Hollands/Kroon sportaanbieders uit om deel te nemen aan een webinar. Komende zomer wil het Team de sportvelden en -accommodaties weer wat meer leven inblazen. Met de ZomerBoost worden sportaanbieders uitgenodigd zich open te stellen. Misschien willen deze aanbieders wel eens een sportdag organiseren of een hele nieuwe activiteit aanbieden voor een andere dat de gebruikelijke doelgroep.

Alle sportaanbieders kunnen meedoen aan de campagne. “Deze kunnen bijvoorbeeld een clinic of proeftraining geven, een sportdag organiseren of een andere leuke activiteit verzinnen”, noemt Nanda Timmerman van Team Sportservice als voorbeeld. Om aanbieders de mogelijkheden te laten zien, is er woensdag 21 april een gratis digitale bijeenkomst. “Eigenlijk is het heel simpel”, stelt verenigingsadviseur Nanda Timmerman: “De vereniging of sportorganisatie zet het aanbod zelf op onze aanmeldsite en wij zorgen voor de ondersteuning met onder andere webinars, communicatiemiddelen en een promotiecampagne.”

Sociaal leven
Zoals het er nu naar uitziet keert in de zomermaanden het oude normaal terug. Het perfecte moment voor veel Nederlanders om iets te doen aan een fitter lichaam en hun sociale leven weer uit te breiden. Lydia van Noord is buurtsportcoach verenigingen in Den Helder: “Daarbij weten we dat veel Nederlanders van plan zijn om hun vakantie in eigen land door te brengen. Daar kun je als sportaanbieder dus prima op inhaken. De zomermaanden zijn daarom het perfecte moment om je club open te stellen. “Want”, tipt Lydia van Noord, “je kunt op deze manier nieuwe leden vinden door iets nieuw aan te bieden. Maak ze maar nieuwsgierig naar wat jouw club nu eigenlijk allemaal doet. En hoe leuk jouw aanbod is. Voor huidige leden en wie weet hou je er nog wat nieuwe leden aan over.”

De sportaanbieder bedenkt zelf het speciale zomeraanbod en werkt de plannen ook uit. Nanda Timmerman: “Je kunt kiezen voor aanbod voor een bestaande doelgroep, maar ZomerBoost is de uitgelezen manier om eens nieuw aanbod voor een nieuwe doelgroep uit te proberen.” De ZomerBoost-campagne loopt van 21 juni tot eind augustus. Binnen die tijd kan de aanbieder zijn of haar activiteiten op het regionale platform Schagen/Hollands Kroon Actief zetten.

Ondersteuning en budget
Natuurlijk staat de sportaanbieder er niet alleen voor. “Wij ondersteunen met webinars, die we gratis aanbieden vanuit de lokale Sportakkoorden. We bieden communicatiemateriaal dat elke vereniging of club kan aanpassen naar het eigen aanbod. En we zijn er om te helpen wanneer je vragen hebt. In bepaalde gevallen is het mogelijk om uitvoeringsbudget aan te vragen. Ga daarvoor naar de lokale ZomerBoost-pagina en kijk of dat ook voor jouw gemeente geldt.”

Om ZomerBoost goed bij de inwoner op het netvlies te krijgen, zorgt Team Sportservice voor een grootschalige promotiecampagne. Iedere inwoner weet zo, dat er deze zomer gesport kan worden. Waar en wanneer.

Online informatiebijeenkomst
Aanmelden voor de digitale informatiebijeenkomst kan via de lokale websites van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon en deze link Den Helder. Meer weten? Neem voor Den Helder contact op met Lydia van Noord via lvannoord@teamsportservice.nl of voor Schagen en Hollands Kroon met Nanda Timmerman: ntimmerman@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button