Den Helder

Openbare FNV bijeenkomst over de energietoeslag

Advertentie:

Den Helder – De FNV Kop van Noord Holland organiseert donderdag 1 juni vanaf 19:30 uur een openbare bijeenkomst over de energietoeslag. Bestuurder Maureen van der Pligt zal tijdens deze bijeenkomst duidelijk uiteenzetten hoe de energietoeslag kan worden aangevraagd en welke hulp de FNV hierbij kan bieden.

Wanneer huishoudens meer dan tien procent van hun inkomen kwijt zijn aan het verwarmen van hun huis om prettig te kunnen wonen, kan er al sprake zijn van energiearmoede. Naast energiearmoede gaat het er ook nog eens om dat mensen een laag inkomen hebben. Ook in de Kop van Noord Holland zijn er veel huishoudens die in energiearmoede leven.

Leden van de gemeenteraad zijn uitgenodigd zodat zij kunnen aangeven wat zij er aan gaan doen om te voorkomen dat de mensen van de winter in de kou komen te staan. De FNV vindt het een belangrijk onderwerp. Vandaar dat er gekozen is voor een openbare bijeenkomst.

Informatie
De openbare bijeenkomst vindt 1 juni om 19:30 uur plaats in de Vredeskerk aan Torplaan 26 in Den Helder. Mensen die geen lid zijn van de FNV zijn ook welkom. De koffie is gratis.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button