Uitgaan

Triade organiseert gratis webinar over Astor Piazzolla

De Helder – Triade organiseert een webinar over de bekende Argentijnse tangomuzikant, bandoneonist en componist Astor Piazzolla (1921-1992). Deze wordt gerekend tot een van de grootste muzikanten/componisten van de afgelopen eeuw. Hij was de vernieuwer, die Argentinië een nieuwe vorm van tango gaf, hij componeerde talloze klassiekers – van Oblivion tot Libertango – en was de beste op zijn instrument, de bandoneon. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat hij werd geboren. Tijd om stil te staan bij dit genie in een webinar met highlights van zijn leven.

Piazzolla’s invloed op de muziek en dans was enorm. Harmonisch en ritmisch heeft Piazzolla de tango op revolutionaire wijze veranderd. Hij deed dingen met de ritmiek die nog nooit gedaan waren. In de webinar worden dan ook vele voorbeelden van deze revolutionaire muziek gespeeld door Piazzolla zelf en door anderen. Er worden verhalen verteld over zijn leven door onder andere een ooggetuige. Uiteraard zal er aandacht zijn voor de tango en zien we wat Piazzolla’s invloed hierop is geweest. Het publiek proeft de sfeer van Argentinië middels foto’s en beeldende kunst en ziet hoe artiesten door de jaren heen Piazzolla’s muziek gebuikten als grote inspiratiebron.

Uiteraard mag de beroemde traan van Maxima niet ontbreken, die over haar wang gleed toen bandoneon speler Carel Kraayenhof zijn interpretatie gaf van Piazzolla’s Adiós Nonino tijdens het huwelijk van het koningspaar in 2002.

Aanmelden
De webinar is geheel gratis. Aanmelden is heel makkelijk. Op de website staat onder de aankondiging van deze webinar een registratielink. Klik hierop en vul de gevraagde gegevens in. Na aanmelding wordt via de e-mail de zoomlink verzonden, waarmee op 22 april kan worden ingelogd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button